Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου, Κρήτη, Ξενοδοχεία, Διακοπές στο Ρέθυμνο Ελληνικά   English  
Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

 
 
 
 
Ξενοδοχεία 5 αστέρων
Ξενοδοχεία 4 αστέρων
Ξενοδοχεία 3 αστέρων
Ξενοδοχεία 2 αστέρων
 
 
 
 

 

1.Ρέθυμνο - Αρκάδι(μοναστήρι) - Ελεύθερνα – Μαργαρίτες

Ξεκινάτε την εκδρομή σας απ’ το μοναστήρι του Αρκαδίου ένα ιστορικό σύμβολο της εθνικής περηφάνιας του κρητικού λαού, έναντι στη κυριαρχία των Τούρκων. Βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία με θέα το Κρητικό πέλαγος. Κατόπιν συνεχίζετε για το χωριό της Ελεύθερνας ένα χωριό ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Απέναντι από το χωριό σώζονται τα ερείπια της Αρχαίας Ελεύθερνας που είναι από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους που έχει να επιδείξει η Κρήτη. Μετά πηγαίνετε στις Μαργαρίτες γνωστό χωριό για την παραγωγή του σε αντίγραφα Μινωικών αγγείων. Περπατώντας στις Μαργαρίτες θα δείτε διακοσμημένες πόρτες και τοίχους που χρονολογούνται από τη Βενετοκρατία όπου σε συνδυασμό με τα στενά σοκάκια μας δίνουν την εικόνα της παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής.

περισσότερα...


2.Ρέθυμνο – Επαρχία Αμαρίου – Αγία Γαλήνη – Σπήλι – Κουρταλιώτικο φαράγγι.

Σε αυτήν την εκδρομή θα επισκεφτείτε αρχικά την Επαρχία Αμαρίου περνώντας απ’ τα παραδοσιακά χωριά (Πρασσές, Αποστόλοι, Φουρφουρά, Νίθαυρη) όπου οι κάτοικοι στη πλειοψηφία τους ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Την Επαρχία Αμαρίου διασχίζουν δύο ποτάμια απ’ τα βόρεια, νότια και χάρη στις άφθονες πηγές της είναι κατάφυτη από οπωροφόρα δέντρα που παράγουν πολλά φημισμένα φρούτα. Κατόπιν φτάνετε στην Αγία Γαλήνη που πρόκειται για ένα όμορφο τουριστικό ψαροχώρι στα νότια της Κρήτης. Τα παραδοσιακά σπίτια του χωριού είναι χτισμένα πάνω σε μια απότομη πλαγιά με πανοραμική θέα το Λιβυκό πέλαγος. Στο δρόμο της επιστροφής περνάτε απ’ το γραφικό χωριό του Σπηλίου με άφθονα νερά, πλακόστρωτούς δρόμους παλιά αρχοντικά και τις περίφημες κρήνες με τις λεοντοκεφαλές στη κεντρική πλατεία του χωριού.  Μετά το Σπήλι δε θα παραλείψετε βέβαια να κάνετε μια στάση στο Κουρταλιώτικο φαράγγι όπου πρόκειται για ένα αριστούργημα της φύσης και χαρακτηρίζεται για τους απότομους ψηλούς όγκους πέτρας.

περισσότερα...


3.Ρέθυμνο - Αργυρούπολη - Κουρνάς - Γεωργιούπολη

Ξεκινάτε την εκδρομή σας απ’ τη παλαιά εθνική οδό Ρεθύμνου- Χανίων περνώντας από διάφορα παραδοσιακά χωριά πριν φτάσετε στην Αργυρούπολη. Η Αργυρούπολη είναι ένα χωριό το οποίο συνδυάζει σπάνια φυσική ομορφιά και ιστορία. Οι μικροί γραφικοί καταρράκτες , οι ξύλινοι νερόμυλοι και η πυκνή βλάστηση χαρακτηρίζουν το τοπίο. Συνεχίζοντας την εκδρομή σας φτάνετε στη λίμνη του Κουρνά που στο βάθος της υψώνονται τα Λευκά όρη και η νοτιανατολική όχθη της καλύπτεται από ελαιόδεντρα. Τελευταίος προορισμός σας είναι το παραθαλάσσιο χωριό της Γεωργιούπολης που έχει εξελιχθεί σε σύγχρονο τουριστικό θέρετρο και είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη περιοχή. Στην όμορφη παραλία του χωριού εκβάλει ο Αλμυρός ποταμός.

περισσότερα...


4.Ρέθυμνο – Κουρταλιώτικο φαράγγι – Πρέβελης – Πλακιάς – Μύρθιος.

Σ’ αυτήν την εκδρομή θα γνωρίσετε τον παράδεισο της νότιας Κρήτης. Ξεκινάτε με κατεύθυνση το μοναστήρι του Πρέβελη περνώντας μέσα από το Κουρταλιώτικο φαράγγι. Πρόκειται για μια ιστορική μονή που έχει λάβει μέρος σ΄ όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες και τις επαναστάσεις των Κρητικών. Είναι χτισμένο σε μια μαγευτική τοποθεσία με καταπληκτική θέα στο Λιβυκό πέλαγος. Επόμενο χωριό είναι ο Πλακιάς ένα τουριστικό θέρετρο με πολύ όμορφο φυσικό τοπίο το οποίο προσφέρει στον επισκέπτη ξεκούραση καθώς και ψυχαγωγία στα μπαράκια και στις παραθαλάσσιες καφετέριες. Επιστρέφοντας για Ρέθυμνο περνάτε απ’ το πανέμορφο χωριό της Μύρθιου με εκπληκτική θέα προς τον κόλπο του Πλακιά . Στη συνέχεια θα περάσετε μέσα απ’ το άγριας ομορφιάς φαράγγι του Κοτσυφού και από άλλα παραδοσιακά χωριά.

περισσότερα...


5.Ρέθυμνο - Βρύσες – Σφακιά – Φραγκοκάστελο

Ξεκινάτε την εκδρομή σας περνώντας απ’ το όμορφο χωριό των Βρυσών που είναι κατάφυτο από πλατάνια και που έχει όμορφη βλάστηση. Στη συνέχεια διασχίζετε ένα κομμάτι απ’ τα Λευκά Όρη περνάτε τα παραδοσιακά χωριά Ασκύφου , Ίμπρος , όπως και το φαράγγι της Ίμπρου . Κατόπιν φτάνετε στα Σφακιά όπου πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό που είναι χτισμένο σ’ ένα μέρος άγριο μα συνάμα όμορφο και γοητευτικό. Περίπου 35 χιλιόμετρα ανατολικά των Σφακίων βρίσκεται το Ενετικό κάστρο Φραγκοκάστελο χτισμένο δίπλα σε μια παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά που είναι από τις πιο ρομαντικές του νησιού. Επιστρέφοντας περνάτε απ’ το Κουρταλιώτικο φαράγγι.

περισσότερα...


6.Ρέθυμνο – Ενυδρείο Κρήτης – Κνωσσός – Ηράκλειο

Σε αυτήν την εκδρομή διασχίζετε κατά μήκος το βόρειο άξονα της Κρήτης θαυμάζοντας τη θέα προς το Κρητικό πέλαγος και φτάνετε στο Ενυδρείο της Κρήτης που είναι το μεγαλύτερο της νοτιοανατολικής μεσογείου και αποτελεί ένα μοναδικό χώρο γνώσης της θαλάσσιας μεσογειακής ζωής. Κατόπιν θα επισκεφτείτε το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσσού που είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης. Στη συνέχεια θα επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου και μετά μπορείτε να περιπλανηθείτε στη πόλη για ψώνια και φαγητό.

περισσότερα...


7.Ρέθυμνο – Μελιδόνι – Ζωνιανά – Ανώγεια

Ξεκινάτε την εκδρομή σας από το σπήλαιο του Μελιδονίου ένα από τα πιο ενδιαφέροντα από ιστορικής και σπηλαιολογικής άποψης σπήλαια της Κρήτης που συνδέθηκε με τους αιματοβαμένους αγώνες του Κρητικού λαού τα χρόνιά της τουρκοκρατίας. Κατόπιν περνώντας από διάφορα παραδοσιακά χωριά φτάνετε στο ορεινό χωριό των Ζωνιανών που είναι χτισμένο στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Στο χωριό των Ζωνιανών μπορείτε να επισκεφτείτε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που αναπαριστούν σκηνές απ’ την Ιστορία της Κρήτης. Επίσης στην είσοδο του χωριού βρίσκεται το σπήλαιο Σφεντόνη ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ελλάδας με πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο. Συνεχίζετε για το χωριό των Ανωγείων από τα πιο ονομαστά μέρη της Κρήτης όπου οι Ανωγειανοί διατηρούν έντονα τη παραδοσιακή μορφή ζωής. Τα Ανώγεια επίσης είναι από τα μεγαλύτερα κέντρα οικοτεχνίας – χειροτεχνίας. Παραμένοντας στις παρυφές του Ψηλορείτη θα επισκεφτείτε στο οροπέδιο της Νίδας το περίφημο σπήλαιο Ιδαίον Άντρον που σ’ αυτό μεγάλωσε ο Δίας.

περισσότερα...


8.Ρέθυμνο – Χανιά – Κουρνάς – Γεωργιούπολη

Σ’ αυτήν την εκδρομή θα επισκεφτείτε τα Χανιά μια πόλη πανέμορφη με καλοδιατηρημένα παραδοσιακά σπίτια διαφόρων εποχών (Βυζαντινή, Ενετική, Οθωμανική, Νεοκλασική). Ακόμα θα επισκεφτείτε το περίφημο κτίριο της αγοράς και τη παλιά πόλη που τα σοκάκια της μας οδηγούν στο μοναδικής ομορφιάς Ενετικό λιμάνι. Στο δρόμο για την επιστροφή θα επισκεφτείτε το παραθαλάσσιο χωριό της Γεωργιούπολης και στη συνέχεια τη λίμνη του Κουρνά.

περισσότερα...