Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου, Κρήτη, Ξενοδοχεία, Διακοπές στο Ρέθυμνο Ελληνικά   English  
Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

 
 
 
 
Ξενοδοχεία 5 αστέρων
Ξενοδοχεία 4 αστέρων
Ξενοδοχεία 3 αστέρων
Ξενοδοχεία 2 αστέρων
 
 
 
 

 

Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο

Το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου στεγάζεται σε ένα βενετσιάνικο κτίριο που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το ΥΠΠΟ.
Έχει ιδρυθεί το 1973 από τον Χριστόφορο Ι. Σταυρουλάκη και τη Φαλή Γ. Βογιατζάκη με σκοπό την έρευνα και συγκέντρωση ιστορικού και λαογραφικού υλικού της Κρήτης και ιδιαίτερα του νομού Ρεθύμνου. Έχει εμβαδόν οικοπέδου 969 τ.μ. από τα οποία η διώροφη οικοδομή καταλαμβάνει 359 τ.μ
Το μουσείο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του οικήματος. Οι συλλογές του προέρχονται κυρίως από δωρεές και από αγορές και περιλαμβάνουν υφαντά και εργαλεία υφαντικής τέχνης, κεντήματα, δαντέλες, κεραμικά, καλάθια, είδη μεταλλοτεχνίας, νομίσματα, ενδυμασίες, ιστορικά κειμήλια κ.α

περισσότερα...


Μουσείο Ενάλιας Ζωής

Για τους λάτρεις του θαυμαστού θαλάσσιου πλούτου, το Μουσείο Ενάλιας Ζωής στο Ρέθυμνο, προσφέρει μια σύντομη περιήγηση στον κόσμο αυτό, με μια ενδιαφέρουσα συλλογή από μαλάκια, σπόγγους, διάφορα είδη ψαριών και εχινόζωα.
Το Μουσείο εναλίας ζωής λειτουργεί στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου στην οδό Αραμπατζόγλου, στο κτίριο που πιθανόν στη βενετοκρατία στέγαζε τον κλήρο του Ρεθύμνου.Αποτελεί ουσιαστικά παράρτημα του "Μοσχάκειου Μουσείου" της Αθήνας που οι ιδρυτές του. το ζεύγος Μοσχάκη , το αφιέρωσαν στη μνήμη του παιδιού τους, που το Μάη του 1941 χάθηκε στο σιωπηλό κόσμο του βυθού.

 

περισσότερα...


Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου στεγάζεται απο 1991 σε κτίριο που βρίσκεται μπροστά απο το φρούριο Φορτέτσα. Περιλαμβάνει σπουδαιότατα ευρήματα : Ειδώδια, κοσμήματα, εργαλεία, αιχμές δοράτων νεολιθικής εποχής από το σπήλαιο Γερανίου και το σπήλαιο Ελλένες Αμαρίου.
Κεραμική υστερομινωικής εποχής από το Μασταμπά Ρεθύμνου και το νεκροταφείο στους Αρμένους. Σφραγιδόλιθους, κοσμήματα, λάρνακες, θεές σε λατρευτική στάση από διάφορες ανασκαμμένες περιοχές του νομού. Μικρή αιγυπτιακή συλλογή, ερυθρόμορφα αγγεία, ελληνιστικά και ρωμαικά αγάλματα. Επίσης σημαντική συλλογή νομισμάτων διαφόρων εποχών.
Τα ευρήματα στο Μουσείο Ρεθύμνου παρουσιάζονται κατά χρονολογικές ενότητες και κατά ανασκαφικά σύνολα. Η υστερονεολιθική (3500-2900 π.Χ) και η πρωτομινωική (2800-2100 π.Χ) εποχή αντιπροσωπεύονται από ευρήματα που προέρχονται από τις ανασκαφές στα σπήλαια Γερανίου, Μελιδονίου, Ελενών.

περισσότερα...


Παλαιοντολογικό Μουσείο

Το εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα Τέμενος Μασταμπά στο Ρέθυμνο, λειτουργεί ανακαινισμένο ως Παλαιοντολογικό Μουσείο, με βασικό υλικό την παλαιοντολογική συλλογή του Δήμου Ρεθύμνου.
Το Μουσείο μετά την ολοκλήρωση της αναστήλωσής του, αποτελεί, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, παράρτημα του Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κρήτη. Το Τέμενος Μασταμπά, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, με σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους 9 τρούλους, τα 13 συνεχόμενα κελιά και το "Ηγουμενείο", αποτελώντας έτσι από μόνο του ένα μνημείο της πόλης του Ρεθύμνου.

 

περισσότερα...


Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων

Στο χωριό Ζωνιανά δημιουργήθηκε ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων από τον κ. Διονύση Ποταμιάνο. Το μουσείο "ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ" περιλαμβάνει 87 κέρινα ομοιώματα, που σε φυσικό μέγεθος αναπαριστούν, μπροστά στα μάτια του θεατή, σκηνές από την ιστορία της Κρήτης. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για το μουσείο χώρο 1000 τετραγωνικών μέτρων και με διακόσμηση ανάλογη της θεματολογίας, προβάλλονται σκηνές όπως του Ελ. Βενιζέλου, του Κορνάρου, του Αρκαδίου, του Θεοτοκόπουλου, του Καζαντζάκη και πολλές άλλες μορφές, που αξίζει να διατηρηθούν στη μνήμη μας.

περισσότερα...


Εκκλησιαστικό Μουσείο

Ανήκει στην ενορία του Μητροπολιτικού Ναού του Ρεθύμνου και στεγάζεται ακριβώς απέναντι από την εκκλησία, στα γραφεία της Ενορίας.
Περιλαμβάνει ιερά σκεύη και άμφια, καθώς και θρησκευτικά αντικείμενα 180 περίπου χρόνων (1816-1992).Από τα εκθέματα ξεχωρίζει το ιστορικό ρολόι του 1894 που αντικαταστήθηκε πρόσφατα με νέο ηλεκτρονικό. Άλλα εκθέματα είναι μια ανάγλυφη λίθινη πλάκα του 1816, που βρέθηκε στο ναό της Αγίας Βαρβάρας και μια λιθογραφική πλάκα του 1866, που χρησιμοποιήθηκε στην εκτύπωση βεβαιώσεων τελέσεως γάμου.
Στα υπόλοιπα εκθέματα περιλαμβάνονται δίσκοι, Ευαγγέλια, σταυροί αγιασμού, αρχιερατικές μήτρες, άμφια και μια μικρή συλλογή ελληνικών, τουρκικών, γαλλικών και αμερικανικών νομισμάτων.

περισσότερα...


Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς ιστορικής πόλης, κάτω από το ενετικό τείχος και το Αρχαιολογικό Μουσείο.Το Μουσείο διαθέτει μια μόνιμη συλλογή περίπου 500 έργων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής πραγματικότητας από το 1950 ως σήμερα.
Τα έργα του Λ. Κανακάκι (περίπου 50) προέρχονται από δωρεά του ζεύγους Μπάμπη και Μαρίας Μαραγκού.
περισσότερα...