Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου, Κρήτη, Ξενοδοχεία, Διακοπές στο Ρέθυμνο Ελληνικά   English  
Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

 
 
 
 
Ξενοδοχεία 5 αστέρων
Ξενοδοχεία 4 αστέρων
Ξενοδοχεία 3 αστέρων
Ξενοδοχεία 2 αστέρων
 
 
 
 

 

Μουσείο Ενάλιας Ζωής

Για τους λάτρεις του θαυμαστού θαλάσσιου πλούτου, το Μουσείο Ενάλιας Ζωής στο Ρέθυμνο, προσφέρει μια σύντομη περιήγηση στον κόσμο αυτό, με μια ενδιαφέρουσα συλλογή από μαλάκια, σπόγγους, διάφορα είδη ψαριών και εχινόζωα.
Το Μουσείο εναλίας ζωής λειτουργεί στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου στην οδό Αραμπατζόγλου, στο κτίριο που πιθανόν στη βενετοκρατία στέγαζε τον κλήρο του Ρεθύμνου.Αποτελεί ουσιαστικά παράρτημα του "Μοσχάκειου Μουσείου" της Αθήνας που οι ιδρυτές του. το ζεύγος Μοσχάκη , το αφιέρωσαν στη μνήμη του παιδιού τους, που το Μάη του 1941 χάθηκε στο σιωπηλό κόσμο του βυθού.

 


Η συλλογή του Ρεθύμνου περιλαμβάνει στο μεγαλύτερο της μέρος μαλάκια, σπόγγους, κνιδόζωα και διάφορα είδη ψαριών. Από τη συνομοταξία των  κνιδόζωων εκτίθενται μερικές γοργονίες (Gorgonia) της τάξης των γοργονοειδών (Gorgonacea) της υποομοταξίας των οκτωκοραλλίων. Από τα διάφορα είδη ψαριών στο μουσείο εκτίθενται καρχαρίες, θαλάσσιοι παπαγάλοι, θαλάσσιοι ακανθόχοιροι και ιππόκαμποι.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εκθεμάτων του μουσείου είναι τα μαλάκια από τη συνομοταξία των οποίων εκτείθονται είδη από τις ομοταξίες των αμφινεύρων (Amfhineura), των ελασματοβραγχιωτών (Lamellibranchiata) ή δίθυρων (Bivalvia), των κεφαλόποδων (Cephalopoda), των γαστερόποδων (Gasteropoda) και των σκαφόποδων (Scaphopoda). Τέλος στο Μουσείο Εναλίας Ζωής εκτίθενται και μερικά απολιθώματα, ελάχιστο μέρος από τα σχεδόν 11.000 απολιθώματα του μητρικού Μοσχάκειου Μουσείου Αθήνας