Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου, Κρήτη, Ξενοδοχεία, Διακοπές στο Ρέθυμνο Ελληνικά   English  
Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

 
 
 
 
Ξενοδοχεία 5 αστέρων
Ξενοδοχεία 4 αστέρων
Ξενοδοχεία 3 αστέρων
Ξενοδοχεία 2 αστέρων
 
 
 
 

 

Παλαιοντολογικό Μουσείο

Το εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα Τέμενος Μασταμπά στο Ρέθυμνο, λειτουργεί ανακαινισμένο ως Παλαιοντολογικό Μουσείο, με βασικό υλικό την παλαιοντολογική συλλογή του Δήμου Ρεθύμνου.
Το Μουσείο μετά την ολοκλήρωση της αναστήλωσής του, αποτελεί, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, παράρτημα του Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κρήτη. Το Τέμενος Μασταμπά, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, με σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους 9 τρούλους, τα 13 συνεχόμενα κελιά και το "Ηγουμενείο", αποτελώντας έτσι από μόνο του ένα μνημείο της πόλης του Ρεθύμνου.

 


Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ένα σημαντικό μέρος της εξελικτικής πορείας της Κρήτης, των γεωλογικών και παλαιοντολογικών μεταβολών που υπέστη σ’ ένα βάθος χρόνου 300 εκατομμυρίων ετών.Παράλληλα, παρουσιάζονται ευρήματα - αναπαραστάσεις ενδημικών θηλαστικών σε φυσικό μέγεθος. Ξεχωρίζουν οι νάνοι κρητικοί ελέφαντες, οι νάνοι ιπποπόταμοι, τα πολύμορφα κρητικά ελάφια και ιδιαίτερα το ροπαλόμορφο ελάφι του Ρεθύμνου (Candiacervus ropalophorus), το οποίο και αποτελεί το λογότυπο του Μουσείου.Ο περιβάλλον χώρος των 2,5 στρεμμάτων έχει διαμορφωθεί σε κήπο στον οποίο έχουν φυτευτεί τα περισσότερα από τα δέντρα και φυτά που ευδοκιμούν στο Κρητικό έδαφος: πλάτανοι, νεραντζιές, κουτσουπιές, ελιές, χαρουπιές, κρητικοί φοίνικες, πικροδάφνες και δάφνες, αγριοτριανταφυλλιές, κουμαριές, σχίνοι, μυρτιές, λεβάντα, δίκταμο, λυγαριές, δεντρολίβανο και αγριολεβάντα.

Τηλ. επικοινωνίας: 28310-23083, 210-8014813, 6989906018