Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου, Κρήτη, Ξενοδοχεία, Διακοπές στο Ρέθυμνο Ελληνικά   English  
Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

 
 
 
 
Ξενοδοχεία 5 αστέρων
Ξενοδοχεία 4 αστέρων
Ξενοδοχεία 3 αστέρων
Ξενοδοχεία 2 αστέρων
 
 
 
 

 

Φαράγγι Πλατανίων

Το Φαράγγι Πλατανίων βρίσκεται στην κοιλάδα του Αμαρίου, 38km νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου και στις δυτικές παρυφές του Ψηλορείτη. Είναι ιδανικό για πεζοπορία μέσα από το μονοπάτι που έχει κατασκευαστεί κατά μήκος του. Το φαράγγι μέσα από μια μαγευτική και απαιτητική διαδρομή, καταλήγει στη σπηλιά του Πάνα, που σύμφωνα με τον μύθο γεννήθηκε εδώ.

περισσότερα...


Φαράγγι Χελιδονιών

Το Φαράγγι των Χελιδονιών βρίσκεται κοντά στο δημοφιλέστερο αξιοθέατο του νομού Ρεθύμνου, τη παραλία της Πρέβελης. Παρόλο που οι περισσότεροι που επισκέπτονται η Πρέβελη, οδηγούν κατά μήκος του φαραγγιού, το όνομα του δεν είναι γνωστό σχεδόν σε κανέναν. Ευκαιρία να το γνωρίσετε λοιπόν...

περισσότερα...


Κολλητά Φαράγγια

Τα Κολλητά Φαράγγια βρίσκονται στην περιοχή της πανέμορφης Αργυρούπολης, περίπου 22km νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου. Ονομάζονται έτσι καθώς αποτελούνται από δύο παράλληλα φαράγγια, τα οποία καταλήγουν στην περιοχή Κάτω Πόρος της Αργυρούπολης.
περισσότερα...


Κισσανό Φαράγγι

Το Κισσανό φαράγγι βρίσκεται 1km βόρεια του χωριό Κισσός της επαρχίας Αγίου Βασιλείου και 34km νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου, ενώνοντας το μικρό χωριό με το οροπέδιο του Γιους Κάμπου. Είναι ένα μικρό, αλλά όμορφο φαράγγι, μέσα από το οποίο διέρχεται επαρχιακός δρόμος.

περισσότερα...


Φαράγγι Πατσού

Το φαράγγι της Πατσού βρίσκεται 8 km νοτιοδυτικά της Μονής Αρκαδίου, στην καταπράσινη επαρχία Αμαρίου. Τα νερά του φαραγγιού χύνονται πλέον στη του φράγματος των Ποταμών. Το φαράγγι είναι εύκολο στη διάβασή του και αξιοποιημένο από τη δασική υπηρεσία.

περισσότερα...


Κουρταλιώτικο Φαραγγι

Το φαράγγι του Κουρταλιώτη βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου, 22km από την πόλη του Ρεθύμνου και έχει μήκος 3km. Είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά αξιοθέατα του Ρεθύμνου. Ξεκινάει από το χωριό Κοξαρέ και ρέει ανάμεσα στα βουνά Κουρούπα (984 μ) και Ξηρό Όρος (904μ). Οι τεράστιες βραχώδης πλαγιές του φαραγγιού φθάνουν τα 600 μέτρα και είναι γεμάτες ανοίγματα και σπηλιές, όπου ζουν σημαντικά είδη πανίδας.

περισσότερα...


Φαράγγι Κοτσυφού

Το φαράγγι του Κοτσυφού ξεκινάει από το χωριό Κάννεβος και καταλήγει στον Πλακιά. Στο σημείο της αφετηρίας του είναι πολύ στενό με πλάτος περίπου 10μ. το οποίο σταδιακά αυξάνεται και φθάνει τα 600μ.. Το συνολικό του μήκος είναι 1.800 μ., και οι σχεδόν κατακόρυφες πλευρές που φθάνουν το ύψος των 600. Μέσα στο φαράγγι υπάρχει μικρός ναός, χτισμένος μέσα σε βραχώδη κοιλότητα.

περισσότερα...


Αρκαδιώτικο Φαραγγι

Το Αρκαδιώτικο φαράγγι ξεκινά βόρεια από τη Μονή Αρκαδίου και μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή 2 ωρών καταλήγει στο χωριό Πίκρης όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σημαντικά βενετσιάνικα αρχιτεκτονικά μνημεία. Στο εξαιρετικού φυσικού κάλλους φαράγγι ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει αντιπροσωπευτικά είδη της κρητικής χλωρίδας καθώς και απολιθώματα.

περισσότερα...


Πρασσανό Φαραγγι

Το άγριο Πρασσανό φαράγγι βρίσκεται 10 km νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου. Ξεκινώντας από τα νότια του χωριού Πρασσές, προσφέρει μια τρίωρη διαδρομή μέσα από θεόρατα εντυπωσιακά τοιχώματα βράχων και μερικές σχετικά δύσβατες προσπελάσεις που κάνουν το πέρασμά του εξαιρετικά ενδιαφέρον. Το Πρασσανό φαράγγι βρίσκεται δίπλα στους γυμνούς λόφους των Γαργάνων. Καταλήγει στον Πλατανιά στα ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου.

περισσότερα...


Φαράγγι Μύλων

Το φαράγγι των μύλων αποτελεί ένα καταπράσινο ειδυλλιακό φαράγγι κοντά στο Ρέθυμνο, που απαιτεί περίπου 1.5 ώρα πανεύκολο περίπατο. Το φαράγγι ξεκινάει από το Χρομοναστήρι και καταλήγει στο Ξηρό Χωριό. Μέσα στο φαράγγι ρέει ένα μικρό ποτάμι ενώ υπάρχει και το ομώνυμο εγκαταλειμμένο χωριό.

περισσότερα...


Μαργαριτσανό Φαραγγι

Οι Μαργαρίτες είναι ένα χωριό πασίγνωστο για την όμορφη αρχιτεκτονική του και τα παραδοσιακά εργαστήρια αγγειοπλαστικής. Στην ευρύτερη όμως περιοχή των χωριών Μαργαρίτες, Ορθέ, και Ελεύθερνας εμφανίζεται μια σειρά από μικρά και παράλληλα φαράγγια. Μικρά ρέματα όπως ο Μαργαριτιανός αναπτύσσονται προς το βορρά και αποτελούν παραπόταμους του Γεροπόταμου.

περισσότερα...


Φρατιανό Φαράγγι

Το Φρατιανό Φαράγγι αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαράγγια του Νομού Ρεθύμνου και διέρχεται παράλληλα με το Κουρταλιώτικο Φαράγγι, διασχίζοντας το Ξηρό Όρος. Η είσοδος του βρίσκεται 23km νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου δίπλα στο χωριό Φρατί και η έξοδος του βρίσκεται κοντά στην έξοδο του Κουρταλιώτικου φαραγγιού.Ο ποταμός που περνάει μέσα από το φαράγγι Φρατί ενώνεται με τον ποταμό του Κουρταλιώτη, συνεχίζοντας από κοινού την πορεία τους ως την Πρέβελη. Η πορεία μέσα στο φαράγγι γίνεται με τα πόδια, αλλά απαιτείται κολύμπι σε πολλά σημεία του.
περισσότερα...


Φαράγγι Κακοπέρατος

Το Φαράγγι Κακοπέρατος βρίσκεται στο χωριό Άγιος Βασίλειος της ομώνυμης επαρχίας του Ρεθύμνου. Αποτελεί παραπόταμο του Μέγα Ποταμού (Κουρταλιώτη) και όπως λέει και το όνομά του είναι κακό-πέρατος επειδή ακριβώς η κοίτη του δεν μπορεί να περαστεί από άνθρωπο.Είναι ένα εντυπωσιακό και άγριο φαράγγι του οποίου η διάσχιση απαιτεί σχοινιά και τεχνικό εξοπλισμό με τον οποίο εισχωρεί κανείς στα άδυτά του. Έχει νερό τους περισσότερους μήνες του χρόνου και δημιουργεί στη μικρή διαδρομή του 7-8 εντυπωσιακούς καταρράκτες τους οποίους διαδέχονται λιμνούλες με πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά αρκετά βαθειά και ιδανικά για βουτιές από ψηλά (jump).Ίσως κανένα άλλο φαράγγι στην Κρήτη δεν έχει τόσο τυρκουάζ και όμορφα νερά. Η έξοδος του είναι στα τελευταία σπίτια του Αγίου Βασιλείου, κυριολεκτικά περνάει το ρέμα απ’ τις αυλές των σπιτιών.
περισσότερα...


Σμιλιανό Φαράγγι

Το Σμιλιανό Φαράγγι βρίσκεται βόρεια του χωριού Άνω Μέρος, περίπου 100km νοτιοδυτικά του Ηρακλείου. Μέσα από το φαράγγι διέρχεται ο Λυγιώτης ποταμός πηγάζει από τις λαγκαδιές του Γερακαρίου και της πλαγιές της Σάμιτου. Το φαράγγι έχει πολύ νερό το χειμώνα και η διάσχιση του, με οποιοδήποτε μέσο, γίνεται πολύ δύσκολη.Το φαράγγι μήκους 2.5km ξεκινάει κοντά στο χωριό Βρύσες και δίπλα από τον εγκαταλελειμμένο οικισμό του Σμιλέ. Είναι δύσβατο και η πεζοπορία ειδικά στο τμήμα που βρίσκεται στην αρχή, με τους πολλούς καταρράκτες, απαιτεί παράλληλο περπάτημα από τα πλάγια.Το φαράγγι είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του canyoning την αρχή του καλοκαιριού, καθώς είναι γεμάτο καταρράκτες με πολύ βαθιές κολύμπες, ιδανικές για άλματα jump. Το μεγαλύτερο jump είναι περίπου 15m, πιθανώς το ψηλότερο στην Κρήτη.
περισσότερα...


Φαράγγι Πετρέ

Το Φαράγγι του Πετρέ βρίσκεται 13km δυτικά του Ρεθύμνου και καταλήγει στην παραλία της Επισκοπής. Ο ποταμός του φαραγγιού τροφοδοτείται από τα νερά των Κολλητών Φαραγγιών και της τριγύρω περιοχής, έχοντας νερό όλο το χρόνο και αποτελώντας σπουδαίο υδροβιότοπο.Το στενό του μέρος είναι αρκετά μικρό και έχει έκταση περίπου 1km. Ξεκινάει κοντά στο χωριό Καρωτή και παρά το μικρό του μήκος αξίζει κανείς να το επισκεφτεί. Είναι εύκολα προσβάσιμο από όλους και ενδείκνυται για πλατσούρισμα στις λιμνούλες που σχηματίζονται κατά μήκος του το καλοκαίρι. Σε ένα σημείο μόνο χρειάζεται λίγη προσοχή, όπου υπάρχουν μεγάλοι βράχοι και απαιτούν λίγο σκαρφάλωμα.
περισσότερα...