Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου, Κρήτη, Ξενοδοχεία, Διακοπές στο Ρέθυμνο Ελληνικά   English  
Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Ενετικό Λιμάνι

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Η Λότζια του Ρεθύμνου

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Ο φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η πλατεία των 4 Μαρτύρων

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

Η Φορτέτζα (Fortezza)

 
 
 
 
Ξενοδοχεία 5 αστέρων
Ξενοδοχεία 4 αστέρων
Ξενοδοχεία 3 αστέρων
Ξενοδοχεία 2 αστέρων
 
 
 
 

 

Ρέθυμνο

Παραλία Βόρειας Κρήτης

Η παραλία Ρεθύμνου έχει μήκος 12 χιλιομέτρων και ξεκινάει μέσα από την πόλη και καταλήγει στην περιοχή της Σκαλέτας όπου λειτουργούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και βρίσκεται έξω από την πόλη προς την ανατολική πλευρά. Σε όλο της το μήκος η παραλία είναι με ψιλή καφέ άμμο. Το κομμάτι της παραλίας που βρίσκεται μέσα στο Ρέθυμνο έχει πολύ κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καθώς βγαίνεις από την πόλη δεν είναι πολύ πιο ήσυχα. Επίσης η παραλία του Ρεθύμνου μέσα στην πόλη είναι πολύ καλά οργανωμένη με μεγάλο αριθμό από ναυαγοσώστες οι οποίοι εργάζονται από τις 10 π.μ. μέχρι τις 5μ.μ. και ενημερώνουν και προσέχουν τον κόσμο από τυχόν κινδύνους. Στην παραλία μέσα στην πόλη αλλά και έξω από αυτή, κυρίως τα ξενοδοχεία, ενοικιάζουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε αυτούς που επισκέπτονται την παραλία. Σε αυτή την παραλία μπορεί κάποιος να κάνει θαλάσσια σπορ σε κάποιο από τα οργανωμένα κομμάτια της.

περισσότερα...


Γεροπόταμος

Παραλία Βόρειας Κρήτης

Η παραλία του Γεροποτάμου βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα Γεροποτάμου, στον εθνικό δρόμο που οδηγεί στο Ηράκλειο. Η διαδρομή από το Ρέθυμνο είναι 25 περίπου λεπτά. Η ονομασία της παραλίας προέρχεται από τον ποταμό Γεροπόταμο που καταλήγει στη παραλία αυτή. Είναι μια σχετικά μικρή αλλά γραφική παραλία και έχει ένα συνδυασμό άμμου και βότσαλου. Είναι βαθιά θάλασσα και δεν έχει ναυαγοσώστες και θέλει προσοχή ειδικά από όσους δεν ξέρουν καλό κολύμπι. Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες όπου μπορεί κάποιος να ενοικιάσει και ένα εστιατόριο.

περισσότερα...


Επισκοπή - Πετρές

Παραλία Βόρειας Κρήτης

Η παραλίες της Επισκοπής και του Πετρέ είναι αρκετά μεγάλες και είναι κυρίως με ψιλή άμμο. Μπορεί κάποιος να πάει σε αυτές τις παραλίες από τον εθνικό δρόμο προς Χανιά και η διαδρομή είναι περίπου 20 λεπτά. Αρκετά ξενοδοχεία έχουν κτιστεί κοντά στην παραλία αυτή για να εκμεταλλευτούν την ομορφιά της. Επειδή η παραλία έχει μεγάλο μήκος δεν έχουν οργανωθεί όλα τα μέρη όπου υπάρχουν επισκέπτες . Έτσι στα κομμάτια αυτά που υπάρχει οργάνωση είτε λόγω των ξενοδοχείων είτε λόγω της τοπικής αρχής υπάρχουν ναυαγοσώστες για την ασφάλεια των επισκεπτών και ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση. Επίσης υπάρχουν κάποια beach bars ή εστιατόρια για φαγητό και ποτό.

περισσότερα...


Πάνορμο

Παραλία Βόρειας Κρήτης

Το Πάνορμο είναι ένα χωριό που έχει ανθήσει τουριστικά τα τελευταία χρόνια και φιλοξενεί τουρίστες κάθε χρόνο από διάφορες χώρες του κόσμου. Το Πάνορμο είναι 25 λεπτά μακριά από το Ρέθυμνο και ο κύριος δρόμος για να πάει κανείς είναι ο εθνικός δρόμος Ρεθύμνου-Ηρακλείου. Η παραλία του Πανόρμου είναι από ψιλή καφέ άμμο και είναι μέσα στο χωριό, στη δυτική του πλευρά. Οι ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται ακριβώς από πάνω από την παραλία έχουν βοηθήσει να οργανωθεί η παραλία και να γίνει μια από της δημοφιλής. Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση και ταβέρνα για φαγητό. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για να κάνει κάποιος κάποια θαλάσσια

περισσότερα...


Μπαλί

Παραλία Βόρειας Κρήτης

Το Μπαλί είναι ένα χωριό παρόμοιας εξέλιξης με το Πάνορμο. Βρίσκεται περίπου 35 λεπτά από το Ρέθυμνο, από τον εθνικό δρόμο Ρεθύμνου-Ηρακλείου. Είναι ένα τουριστικό θέρετρο και η παραλία του είναι πάντα γεμάτη από κόσμο το καλοκαίρι. Είναι καλά οργανωμένη με εστιατόρια, cafe - bars και ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες σε όλο της το μήκος. Η παραλία είναι μέσα στο χωριό και είναι από καφέ ψιλή άμμο αλλά σε μερικά σημεία της παραλίας υπάρχουν πέτρες. Επίσης υπάρχουν κάποια θαλάσσια σπορ για την διασκέδαση των επισκεπτών.

περισσότερα...


Δαμνώνι - Αμμούδι

Παραλία Νότιας Κρήτης

Το Δαμνώνι και το Αμμούδι είναι δύο παραλίες οι οποίες είναι η μια δίπλα στην άλλη στην νότια πλευρά της Κρήτης. Ο χρόνος που χρειάζεται για να πάει κάποιος στις παραλίες αυτές με το αυτοκίνητο είναι περίπου 30 λεπτά. Το Δαμνώνι είναι πιο μεγάλη παραλία σε μέγεθος και είναι πιο οργανωμένη από το Αμμούδι. Κοντά στην παραλία υπάρχει ταβέρνα και ένα ξενοδοχείο που φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες το καλοκαίρι. Το Αμμούδι είναι πιο μικρό και γραφικό και γι αυτό είναι συνεχώς γεμάτο κόσμο. Επίσης προσφέρεται και για γυμνισμό αφού θεωρείται πλέον γνωστή στους γυμνιστές του νησιού αλλά και τους επισκέπτες. Και οι δύο παραλίες είναι από ψιλό βότσαλο και είναι γνωστές για τα καθαρά και παγωμένα νερά τους. Και οι δύο παραλίες έχουν ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά στο Δαμνώνι δεν είναι σε όλο της το μήκος και γι αυτό καμιά φορά δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.

περισσότερα...


Πρέβελη

Παραλία Νότιας Κρήτης

Η παραλία του Πρέβελη είναι μία από τις πιο όμορφες του νησιού και τόσο οι τουρίστες όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι την λατρεύουν και την επισκέπτονται συχνά. Στον Πρέβελη υπάρχουν δύο τρόποι να πάει κανείς:Ο πρώτος είναι να οδηγήσει μέχρι την μονή του Πρέβελη και μετά να κατέβει σκαλιά που οδηγούν στην παραλία. Το περπάτημα είναι περίπου 10-15 λεπτά. Ο δεύτερος τρόπος είναι να οδηγήσει μέχρι τον Πλακιά και από εκεί να πάρει το καραβάκι για την παραλία του Πρέβελη. Το καραβάκι αναχωρεί στις 10:30 και επιστρέφει στις 16:00. Ο επισκέπτης της παραλίας του Πρέβελη θα θαυμάσει ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, που το χαρακτηρίζει ο ποταμός που καταλήγει στη θάλασσα και οι δεκάδες φοίνικες που το περιβάλλουν. Αξίζει μια βόλτα μέσα στον ποταμό αφού υπάρχουν πανέμορφα σημεία με μικρούς καταρράκτες και πλούσια βλάστηση. Στην παραλία του Πρέβελη υπάρχουν κάποια μικρά μαγαζιά για σουβενίρ ή για φαγητό και είναι μια οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

περισσότερα...


Τριόπετρα

Παραλία Νότιας Κρήτης

Η παραλία της Τριόπετρας είναι κοντά στα Ακούμια και η διαδρομή από το Ρέθυμνο είναι περίπου 40 λεπτά. Το όνομα της παραλίας πάρθηκε από τις τρεις πέτρες που βγαίνουν από τη θάλασσα μπροστά από την παραλία. Όπως και η παραλία Ακούμια, έτσι και αυτή, φιλοξενεί περισσότερο ντόπιους παρά τουρίστες. Είναι μια όμορφη παράλια με ομπρέλες και ξαπλώστρες και εστιατόριο για φαγητό. Επίσης η παραλία αυτή είναι γνωστή για το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα όπου αξίζει να περιμένει κανείς να το δει.

περισσότερα...


Άγιος Παύλος

Παραλία Νότιας Κρήτης

Αυτή η παραλία θεωρείται από τις πιο όμορφες της νότιας ακτής του νομού και το θετικό είναι ότι σπάνια είναι γεμάτη με κόσμο. Έτσι είναι ιδανική για ηρεμία και απόδραση από την πίεση της καθημερινότητας. Κοντά στην παραλία μπορεί κάποιος να βρει ενοικιαζόμενα δωμάτια και να μείνει μερικές μέρες. Επίσης υπάρχει εστιατόριο και η παραλία έχει μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση. Η παραλία είναι με πολύ ψιλό βότσαλο και χαρακτηρίζεται από τα κρυστάλλινα νερά της.

περισσότερα...


Αγία Γαλήνη

Παραλία Νότιας Κρήτης

Το θέρετρο της Αγίας Γαλήνης βρίσκεται σε απόσταση 58 χιλ. νότια του Ρεθύμνου. Εκτός από την πληθώρα των τουριστικών υποδομών διαθέτει και δύο θαυμάσιες, πεντακάθαρες παραλίες που σχηματίζονται μέσα στα επιμέρους γραφικά λιμανάκια της περιοχής. Η παραλία της Αγίας Γαλήνης είναι πλήρως οργανωμένη και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να την απολαύσουν μέσα από κάποιες δραστηριότητες όπως θαλάσσια σπορ και κατάδυση. Η παραλία δεν συνιστάται σε όσους επιθυμούν ησυχία αφού το καλοκαίρι η παραλία είναι συνεχώς κατακλυσμένη από κόσμο. Η Αγία Γαλήνη, είναι ένας προορισμός που ενδείκνυται για όσους θέλουν να περάσουν ένα διήμερο κοντά στη θάλασσα, απολαμβάνοντας ταυτοχρόνως την νυχτερινή ζωή και το καλό φαγητό στα εστιατόρια του χωριού.

περισσότερα...


Πλακιάς - Σούδα

Παραλία Νότιας Κρήτης

Η παραλία της Σούδας βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία του Πλακιά η οποία είναι μέσα στο χωριό Πλακιάς. Την παραλία του Πλακιά την επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες κάθε χρόνο εξ αιτίας των πολλών ξενοδοχείων που λειτουργούν στο χωριό. Αντιθέτως, η παραλία της Σούδας έχει κυρίως Έλληνες επισκέπτες αφού είναι γνωστή στον ντόπιο πληθυσμό. Η παραλία του Πλακιά είναι από άμμο και είναι αρκετά οργανωμένη αφού υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία που την εκμεταλλεύονται. Υπάρχουν ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες και επίσης υπάρχει δυνατότητα για να κάνει κάποιος λίγα θαλάσσια σπορ.
περισσότερα...


Ροδάκινο - Κόρακας

Παραλία Νότιας Κρήτης

Η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε στην έξοδο του ξεροπόταμου είναι ο Κόρακας. Είναι μια μεγάλη όμορφη παραλία με ψιλό γκριζωπό βοτσαλάκι και υπέροχα πεντακάθαρα νερά, αρκετά οργανωμένη με ομπρέλες, ταβερνούλες και μερικά δωμάτια. Στα ανατολικά υπάρχουν σπηλαιώδεις βράχοι, που παλαιότερα, λένε οι ντόπιοι, θύμιζαν ράμφος κόρακα. Η παραλία του Κόρακα, μια αμμουδερή παραλία, ανοιχτή στο Νοτιά κι εκτεθειμένη στους ανέμους, σε απόσταση 47 περίπου χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο στα Νοτιοδυτικά.
περισσότερα...